Alte 500 de tone de deșeuri, importate ilegal din Germania, descoperite în Portul Constanța. Cantitatea totală a ajuns la 1.000 de tone

Alte 25 containere încărcate cu deșeuri, oprite în Portul Constanţa, FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au verificat marți, 11 mai, în continuarea cercetărilor în cazul din data de 07.05.2021, derulate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, alte 25 de containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza județului Prahova care efectuează activități de import în România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, mărfurile constând în deșeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României. Și în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deșeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Până în prezent, în această cauză au foste descoperite 50 de containere, ce conțineau aproximativ 1.000 de tone de deșeuri neconforme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*