FOTO VIDEO Aproximativ 200 de tone de deșeuri, importate ilegal din Germania de o firmă din Prahova, depistate în Portul Constanța

Zece containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea aproximativ 200 de tone de deșeuri, în zece containere ce fuseseră încărcate din Germania pentru o firmă din Prahova.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative desfășurate de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au descoperit vineri, 7 mai, 10 containere sosite din Germania pentru o firmă de pe raza județului Prahova care efectua activități de import în România.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, mărfurile constând în deșeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deșeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. FOTO Alte aproximativ 300 de tone de deșeuri, importate ilegal din Germania, blocate în Portul Constanța – CTnews
  2. Stiri - FOTO VIDEO Aproximativ 200 De Tone De Deșeuri, Importate Ilegal Din Germania De O Firmă Din Prahova, Depistate în Portul Constanța – CTnews » Stiri Firme

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*