După CORA și magazinul Metro din Constanța a fost amendat de Protecția Consumatorilor

Magazin Metro
Magazin Metro

În urma unei acțiuni de verificare desfășurate de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, la magazinul aparținând lanțului Metro Cash & Carry Romania SRL, au fost constatate mai multe nereguli și aplicate sancțiuni corespunzătoare.

Astfel, comisarii CJPC Constanța au impus amenzi contravenționale în valoare totală de 55.000 de lei, ca urmare a deficiențelor identificate. De asemenea, s-a emis și un avertisment și s-a făcut o propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte, referitoare la acțiuni înșelătoare în raport cu principalele caracteristici ale produselor, precum și prețul sau modul de calcul al acestora, inclusiv existența unui avantaj specific al prețului.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea de legume și fructe care aveau afișată pe eticheta de preț o origine diferită față de cea reală. De asemenea, s-a constatat că magazinul comercializa pește proaspăt cu o ofertă de reducere a prețului de „-40%, în limita stocului disponibil”, fără a menționa faptul că produsele se aflau în ultimele trei zile de valabilitate. Acestea erau expuse printre alte sortimente de pește, fără a fi depozitate într-un loc special și fără a se informa consumatorii în acest sens.

În cadrul verificării, s-a constatat și nerespectarea regimului promoțiilor, existând diferențe de preț între produsul de referință și pachetele aflate la comercializare. Un alt aspect semnalat a fost folosirea unei vitrine congelator neigienizate, cu calea de rulare a geamului mobil acoperită de depuneri de praf și grătarele murdare.

Și magazinul Cora din incinta City Mall a fost amendat săptămâna trecută de comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța, cu 60.000 de lei, pentru neregulile constatate, între care nerespectarea regimului reducerilor de preț pentru diferite produse alimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*