Magazinul Cora din incinta City Mall, amendat cu 60.000 de lei de Protecția Consumatorilor

cora City Park Mall. FOTO cu rol ilustrativ

Magazinul Cora din incinta City Mall a fost amendat cu 60.000 de lei de comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța, care au mai dispus și retragerea de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.000 de lei. Între neregulile constatate se numără nerespectarea regimului reducerilor de preț pentru diferite produse alimentare, fapt ce constituie o practică comercială înșelătoare.

Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, comisarii instituției au efectuat o acțiune de control la magazinul Cora, aparținând societății comerciale Romania Hypermarche SA, magazin situat în incinta City Mall din municipiul Constanța.

„Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat trei amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, și au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare de peste 3.000 de lei.  Totodată a fost propusă încetarea practicilor comerciale incorecte constatate de echipa de control”, au precizat reprezentanții CJPC Constanța.

Aceștia au transmis că neregulile constatate au fost:

  • comercializarea unor legume și fructe depreciate din punct de vedere organoleptic;
  • nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor, la raionul Gastro;
  • nerespectarea regimului reducerilor de preț pentru diferite produse alimentare, fapt ce constituie o practică comercială înșelătoare: difuzarea unor informații false, care pot induce în eroare consumatorul în raport cu principalele caracteristici ale produsului, cum ar fi: prețul sau modul de calcul al prețului ori existența unui avantaj specific prețului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. După CORA și magazinul Metrou din Constanța a fost amendat de Protecția Consumatorilor – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*