Ziua Unirii Principatelor sărbătorită luni, 24 ianuarie, de marinarii militari

Ziua Unirii Principatelor sărbătorită luni, 24 ianuarie, de marinarii militari. FOTO SMFN

Militarii din Forțele Navale Române participă la ceremoniile organizate luni, 24 ianuarie, cu prilejul sărbătoririi a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag.

La Constanța, ceremonia va avea loc în Piața Ovidiu, la ora 12.00, iar Muzeul Național al Marinei Române va putea fi vizitat gratuit, luni, 24 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 16.00. Marinarii militari din garnizoana Mangalia participă la ceremonia organizată la Complexul Monumental din Piața Republicii, la ora 12.00, iar infanteriștii marini vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Babadag, la Monumentul Eroilor, la ora 09.00.

Pe malul Dunării, reprezentanții Forțelor Navale Române participă la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea, la ora 10.00, iar la Brăila vor fi prezenți la ceremonia organizată la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la ora 11.00.

Unirea Principatelor Române, înfăptuită la data de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza în calitate de domnitor în Moldova și în Țara Românească, a fost piatra de temelie a creării statului național unitar român. Una dintre schimbările majore, produse în noua organizare statală ca urmare a evenimentului din luna ianuarie 1859, a fost unificarea flotilelor celor două principate române, la data de 22 octombrie 1860, sub semnătura Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, act care stă la baza constituirii Marinei Militare Române moderne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*