Două persoane din Constanța confirmate cu COVID-19 au plecat de acasă la spital cu taxiul

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Inconștiența constănțenilor se ridică la cote alarmante în ultimele zile. După bolnavul de astm care a chemat un echipaj medical al SAJ Constanța acasă și a omis să spună că este suspect de COVID-19, noi cazuri ies la iveală. Două persoane care erau în izolare la domiciliu și au primit confirmarea că sunt pozitive, au chemat un taxiu și au plecat astfel la spital. Pe numele lor a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Dosarul este înregistrat la Secția 1 Poliție, iar ancheta se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care două persoane, cărora le-a fost comunicat telefonic faptul că sunt confirmate cu COVID-19, s-au deplasat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu un taxi, încălcând astfel măsurile de carantină.

Acestea sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 1 Cod penal.

UPDATE

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, doar una dintre persoanele cercetate a fost confirmată cu COVID-19, iar cea de-a doua doar o însoțea.

Aceastea au luat un taxi de pe bulevardul Mamaia din zona hotelului Royal cu care s-au deplasat la spital.

Taxiul și șoferul nu au putut fi identificate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*