Constănțenii se aleg dosare penale pentru fals în declarații după ce ies din casă cu adeverințe false

Echipaje ale forțelor de ordine au ieșit în stradă pentru a verifica restricția de circulație pentru cetățeni. FOTO Cătălin SCHIPOR

Trei noi dosare de cercetare penală pentru fals în declarații au fost întocmite la nivelul județului Constanța. Este vorba de persoane care au prezentat organelor de control adeverințe false prin care li se atesta faptul că sunt angajații unor societăți comerciale. 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța au fost înregistrate în data de 27 aprilie două dosare în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de fals în declarații, prevăzută de art. 326 al. 1 Cod penal.

Este vorba de un bărbat care în data de 21 aprilie a fost depistat în trafic, de către un echipaj din cadrul IPJ Constanța pe strada Soveja din municipiul Constanța, care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului. În aceiași situație a fost depistat pe 24 aprilie de către organele de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, un bărbat în trafic, pe drumurile publice din comuna Târgușor.

Un al treilea caz, care încă nu a ajuns pe masa procurorilor a fost depistat în ziua de 26 aprilie. Polițiști din cadrul Secției 1 și jandarmi din cadrul G.M.J. Tomis au identificat un bărbat, de 30 de ani, care se afla staționat în autoturismul său, în zona Pescărie din municipiul Constanța.

Acesta le-a prezentat forțelor de ordine o adeverință permanentă eliberată de o societate comercială, însă în urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează cu contract de muncă la societatea în cauză.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*