Cod galben de caniculă la Constanța: Măsuri de protecție și recomandări pentru cetățeni

Pe vreme de canicula, fiecare se răcorește cum poate. FOTO Catalin Schipor

În contextul emiterii unui cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, autoritățile din Constanța se mobilizează pentru a proteja populația în fața temperaturilor extreme prognozate pentru marți, 25 iulie și miercuri, 26 iulie.

Meteorologii avertizează că pe litoral, disconfortul termic va atinge cote ridicate, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) estimat să depășească pragul critic de 80 de unități. În aceste zile, temperaturile vor oscila între 27 și 31 de grade, iar miercuri se vor înregistra ușoare creșteri, cu valori cuprinse între 29 și 33 de grade.

În vederea asigurării bunăstării cetățenilor, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța va implementa măsuri de combatere a efectelor caniculei. Printre acestea se numără stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, mai ales în zonele aglomerate, pentru menținerea umidității aerului. De asemenea, spațiile verzi din parcuri vor beneficia de stropire pentru a menține un nivel optim de umiditate. În plus, se vor efectua dezinsecții și dezinfecții pe întreg teritoriul municipiului, iar serviciile de salvare acvatică și posturile de prim ajutor vor fi asigurate pentru siguranța celor aflați la plajă.

Farmaciile din municipiu se alătură eforturilor de sprijinire a cetățenilor în fața caniculei, oferindu-le locuri de răcorire și hidratare. Un beneficiu suplimentar este măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, pentru a monitoriza sănătatea populației în această perioadă dificilă.

În paralel, reprezentanții Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență lansează o serie de recomandări esențiale pentru a proteja sănătatea în timpul caniculei. Printre acestea se numără evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 și 18.00, reglarea adecvată a aerului condiționat, evitarea consumului de alcool și băuturilor bogate în cofeină, precum și păstrarea contactului strâns cu persoanele vulnerabile, oferindu-le lichide în mod regulat.

Pentru a limita creșterea temperaturii în locuințe, cetățenii sunt îndemnați să închidă ferestrele expuse la soare, să deschidă ferestrele seara și dimineața devreme pentru a crea curenți de aer, și să reducă intensitatea luminii artificiale și utilizarea aparatelor electro-casnice inutile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*