FOTO VIDEO Primăria Aliman va alimenta cu apă potabilă satul Floriile. Investiția se ridică la 330.000 de lei, bani din bugetul local

Primăria Aliman. FOTO Adrian Boioglu

Vești bune pentru cei aproximativ 100 de locuitori din satul Floriile. Primăria Aliman începe un proiect pentru alimentarea cu apă potabilă a acestei localități, valoarea investiției ridicându-se la 330.000 de lei, bani care provin de la bugetul local. Astfel, administrația publică locală va rezolva problemele legate de alimentarea cu apă în Aliman, celelalte trei sate care compun această unitate administrativ-teritorială având deja implementată această soluție.

Primarul George Nicola a povestit pentru CTnews că localnicii din Floriile se alimentează din patru fântâni, iar problemele apar când sunt ploi mai mari, iar apa nu este de cea mai bună calitate.

Toate civilizațiile mari ale lumii s-au format de-a lungul râurilor, fluviilor. Fără apă nu există viață nicăieri. În satul Floriile, sat component al comunei Aliman, unde trăiesc circa 40 de familii, în jur de 100 de persoane, niciodată nu a fost apă potabilă. Ei se alimentează din patru fântâni, care la ploi foarte mari se mai colmatează, apa nu e de cea mai bună calitate. Ferească Dumnezeu, oricând ar putea izbucni o epidemie cauzată de acest fapt”, a spus primarul George Nicola.

El explică și modalitatea prin care va fi realizată alimentarea cu apă în satul Floriile.

Ne-am gândit la forarea unui puț de circa 150 de metri adâncime, un puț prevăzut cu tuburi de protecție, cu un tablou electric racordat la rețeaua electrică. Urmează să înceapă lucrările în cel mai scurt timp pentru că am obținut toate avizele necesare, iar în a doua fază, asta însemnând în primăvara anului viitor vom începe și construirea rețelei de apă de acolo, adică montarea conductei de alimentare cu apă potabilă în acest sat”, a explicat primarul din Aliman.

În prezent, localnicii din Floriile nu au la dispoziție alte variante pentru apa potabilă, iar cea îmbuteliată este prea scumpă pentru aceștia.

Soluții nu prea există decât alimentarea din acele fântâni, apa îmbuteliată este destul de scumpă, posibilitățile financiare ale locuitorilor acestui sat sunt limitate sau destul de mici, o mică parte din ei se ocupă cu creșterea animalelor, există și foarte mulți bătrâni în acest sat. Soluția eficientă ar fi terminarea acestui puț pentru alimentarea cu apă potabilă”, a mai spus George Nicola.

El a precizat că în acest mod toate problemele legate de apă în Aliman vor fi rezolvate.

Toate problemele legate de apă în comuna Aliman vor fi rezolvate prin alimentarea cui apă a acestui sat. În celelalte trei sate componente există apă potabilă de ani buni. E o apă destul de bună pentru că sunt puțuri forate la mare adâncime. E apă destul de curată. Aș putea spune o apă bună”, a afirmat primarul George Nicola.

Investiția din satul Floriile se ridică la 330.000 de lei, iar fondurile provin de la bugetul local.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*