Cetățean turc, capturat de polițiștii de frontieră constănțeni după ce a intrat ilegal în țară. Ulterior a fost prinsă și călăuza lui, tot un cetățean turc

Doi cetățeni turci depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetățeni din Turcia, unul care a trecut fraudulos frontiera de stat a României și al doilea care desfășura activități de trafic de migranți.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră de la Vama Veche au observat, cu ajutorul tehnicii de supraveghere, un bărbat care a trecut fraudulos frontiera de stat româno – bulgară și, la scurt timp, a fost depistat de o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia. Continuând cercetările, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au identificat și reținut, pe raza localității Vama Veche, un al doilea bărbat, care conducea un autoturism cu numere de înmatriculare din Bulgaria, despre care s-a constatat faptul că desfășura activități de trafic migranți.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni turci, în vârstă de 24 de ani, respectiv 56 de ani. Din declarațiile migrantului a reieșit că intenționa să ajungă în Germania, ajutat de cel de al doilea cetățean”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat față de cetățeanul turc – migrant , acesta fiind preluat, conform Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Față de cel de-al doilea cetățean turc, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, față de care judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura de arest preventiv 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*