Distincție din partea Departamentului de Stat al SUA pentru președintele ADDJC, Ana-Maria Vătămanu

Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră organizat la Constanța a fost un succes.

Reprezentanții Departamentului de Stat al SUA i-au înmânat miercuri, 21 decembrie, președintelui Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Anei-Maria Vătămanu, distincția pentru „contribuția extraordinară” la succesul organizării Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră.

La acest eveniment, organizat de Comisia Helsinki și găzduit de Constanța în data de 1 iulie 2022, au participat membri ai Congresului SUA, oficiali guvernamentali de rang înalt din regiune, parteneri internaționali, precum și înalți oficiali ai României.

Distincția oferită este „în semn de recunoaștere a contribuției dumneavoastră logistice extraordinare la succesul Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră – Dialog la Masa Rotundă, găzduit de Comisia privind Securitatea și Cooperarea în Europa, primul dialog multilateral organizat vreodată între aliații și partenerii regionali cheie privind securitatea la Marea Neagră, ce a avut loc la Muzeul de Artă din Constanța, la data de 1 iulie 2022”, așa cum se arată în diploma înmânată președintelui ADDJC.

Diploma înmânată președintelui ADDJC, Ana-Maria Vătămanu

„Este o distincție care mă onorează și pe care o consider un gest suprem de apreciere din partea Depatamentului de Stat al SUA. La nivelul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, suntem foarte bucuroși că am contribuit la organizarea, în vară, a Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră, eveniment pe care l-am tratat cu extrem de multă responsabilitate. Profit de această ocazie pentru a asigura autoritățile americane și poporul american că vor găsi în noi, la Constanța, atât un camarad de suflet, cât și un partener de încredere pe termen lung”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, după primirea vizitei, în cursul zilei de miercuri, la sediul ADDJC, a delegației Departamentului de Stat al SUA.

Evenimentul strategic organizat în vară la Constanța a fost premergător Reuniunii Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting), care a avut loc la București, la finalul lunii noiembrie, și la care au participat miniștri de externe ai statelor membre NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*