Canicula și valurile mari, o combinație mortală pe litoral

Salvamar în stațiunea Mamaia
Salvamar în stațiunea Mamaia

Temperaturile foarte mari din ultimele zile îi împing pe toți oamenii spre o sursă de răcoare. Pe litoral, piscinele și plajele au fost luate cu asalt. Numai în sudul litoralului, salvamarii au ridicat steagul roșu, ceea ce indică faptul că scăldatul este interzis, valurile mari și curenții din apă fiind extrem de periculoși.

Mulți nu au ținut cont de fluierul salvamarilor și au preferat să își riște viața, numai să se răcorească. Până acum, peste 20 de persoane au fost scoase de salvamari din apă, înainte de a fi prea târziu. Printre aceștia se numără și doi copii, 6 și 9 ani luați de valuri chiar de lângă tatăl lor. Salvamarii au fost solicitați încă de la ora 4.20, pe plaja din Saturn, înainte de a intra practic în program, pentru a aduce la mal un un bărbat aflat în stare de ebrietate care se ținea de geamandură și nu mai putea înota.
Multe intervenții au fost în zona Olimp – Jupiter. Aici, o fetiță de 15 ani a fost preluata de un echipaj SAJ,fiind conștientă, fără probleme deosebite. Tot din această zonă a mai ajuns la spital un alt copil, în aceiași stare. Pentru un caz mai grav, un copil de 12 ani în comă, în urma unui accident prin submersie, tot în zona Olimp -Jupiter a fost trimis elicopterul SMURD.

În zona Eforie a fost găsit decedat un bărbat, în vârstă de 61 de ani, care plutea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*