Un american a fost reținut la Constanța după ce a drogat și violat doi tineri

Un cetățean american stabilit în Constanța a fost reținut în cadrul unei activități complexe a polițiștilor, fiind bănuit că a drogat două persoane de care apoi a abuzat sexual.

Investigația polițiștilor a început la începutul acestei luni, în data de 10 când, un tânăr a provocat o tamponare în lanț pe strada Adamclisi. A pierdut controlul mașinii și a lovit alte autoturisme parcate și a smuls din pământ și mai mulți stâlpi metalici. În urma testării, șoferul, un tânăr de 20 de ani din Medgidia a ieșit pozitiv la benzodiazepine. Acestea sunt medicamente cu efect tranchilizant mediu sau minor, în comparație cu cele cu efect major, folosite pentru tratarea psihozei. Acestea sunt cunoscute și sub numele de diazepam (Valium, Diazemuls), lorazepam (Ativan), clonazepam (Klonopin, Catapres, Dixarit), alprazolam (Xanax). Benzodiazepinele încetinesc activitatea sistemului nervos central. Ele scad nivelul de anxietate, au efect sedativ, proprietăți anticonvulsive (reduc convulsiile) și relaxează mușchii.
Șoferul a depus plângere, iar ulterior un alt tânăr care fusese tratat cu aceiași substanță s-a adresat și el polițiștilor, aceștia deschizând un dosar penal pentru viol și agresiune sexuală. Victimele au reclamat faptul că un bărbatul le-ar fi administrat un produs medicamentos, disimulat în mâncare și băutură, după care ar fi fost agresați sexual de către acesta. Datele anchetei au dus la un cetățean american stabilit în Constanța, Dimant Etan Tzvi, în vârstă de 35 de ani.
Polițiștii constănțeni din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au organizat o acțiune complexă în noaptea de 24/25.06.2017, pe raza stațiunii Mamaia. Un polițist sub acoperire l-a întâlnit pe suspect într-un club, și s-a arătat interesat de a-l însoți la apartamentul său. În locația respectivă, când gazda s-a dus în bucătărie să îi prepare o băutură, polițistul sub acoperire a dat semnalul, iar mascații au intrat în apartament. În urma percheziției la locuința bărbatului și asupra autoturismului acestuia, au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțin benzodiazepine, recipienți cu lichide susceptibile a conține benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor și diferite obiecte destinate obținerii satisfacției sexuale.
Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului în cauză.

UPDATE
Suspectul a fost dus la instanţa dejudecată, magistraţii luând decizia măsurii privative de libertate de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia poate fi atacată la instanţa superioară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*