Campanie gratuită de sterilizare, vaccinare și microcipare a animalelor abandonate în Constanța

Primăria Constanța și Asociația Animal Society au decis să prelungească astăzi colaborarea. FOTO Animal Society

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța au pus bazele unei colaborări ce vizează gestionarea într-un mod uman și sustenabil a situației animalelor de abandonate din oraș, începând din acest an.

„Efort comun pentru un viitor mai bun“ este un proiect care implică mai multe campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună, ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor, dar și un apel pentru implicarea societății civile.

„După cum descrie și numele, obiectivul principal al proiectului elaborat de Animal Society și partenerii noștri, îl constituie stabilirea unui plan de acțiune pe termen lung, cu participarea activă a tuturor părților implicate în procesul de luare a deciziilor și implementare a acestui plan. Problema nu se va soluționa peste noapte și este nevoie de implicarea și efortul fiecărui cetățean, pentru că numai împreună putem dezvolta o comunitate sănătoasă”, a declarat Anca Tomescu, președintele Animal Society.

Prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“ o va reprezenta campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie – 12 martie, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Proiect ce vizează sterilizarea animalelor abandonate, lansat în Constanța. FOTO Animal Society

„Acest proiect vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Planul de acțiune este unul care aduce într-un parteneriat iubitorii de animale, asociațiile de profil, autoritatea locală în beneficiul animalelor abandonate. Și nu doar atât. Îi așteptăm alături de noi și pe cei care au suferit din cauza animalelor de pe stradă. Trebuie să înțelegem că reacțiile acestor animale sunt datorate instinctului de supraviețuire. Dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin atunci vom avea de câștigat cu toții“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Cetățenii interesați vor putea să își sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, începând cu data de 16 februarie 2021, de luni până vineri, între orele 09.00 – 14.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*