Drumurile din comuna Gârliciu ar putea fi reabilitate cu fonduri obținute prin programul de investiții „Anghel Saligny”

Primăria Gârliciu. FOTO Paul Alexe

Consilierii locali ai comunei Gârliciu au fost convocați vineri, 22 octombrie, într-o ședință extraordinară, în care urmează să fie supus la vot un singur proiect de hotărâre, dar de mare interes pentru comunitate, un proiect ce vizează programul de investiții „Anghel Saligny”.

Așa cum a anunțat chiar primarul Anica Tufă, pentru că localitatea nu a primit finanțare la rectificările de buget, urmează să fie supus aprobării un proiect ce vizează obținerea de fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru reabilitarea drumurilor din comună.

„Vineri (22 octombrie – n.r.) am ședință pentru cerere de finanțare/ deviz general pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor din comună, pentru înscrierea în PNDL. Până acum nu am primit niciun leu, la nicio rectificare, și nici de la Guvern, din fondul național de rezervă”, spune Anica Tufă.

Astfel, ședința extraordinară a Consiliului Local al comunei Gârliciu va avea loc vineri, 22 octombrie, de la ora 14.00, în sala de ședințe. Proiectul de Hotărâre ce va fi supus votului consilierilor privește aprobarea cererii de finanțare şi a devizului general pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare drumuri în comuna Gârliciu, județul Constanţa”, pentru finanțarea acestuia în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

După ce va trece de votul consilierilor, proiectul va fi depus mai departe la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea obținerii finanțării. Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” prevede investiții de 50 de miliarde de lei pentru comunitățile locale, în vederea realizării de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze.

Pe de altă parte, primarului comunei Gârliciu, Anica Tufă, a mai precizat că, deși localitatea se confruntă cu unele probleme financiare, au fost găsite totuși fonduri pentru a se asigura instruirea elevilor de la Școala Gimnazială „Dumitru Gavrilescu” în dansuri populare. Măsura a fost luată pentru că dansul dezvoltă personalitatea copilului, îmbunătățește starea generală de sănătate, contribuie la o bună comunicare între copiii de vârste diferite și îi ajută pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos.

„Cu toate că din punct de vedere financiar trecem printr-o perioadă destul de dificilă, luna aceasta am încheiat un contract de prestări servicii ce are ca obiect servicii de instruire prin cursuri de dansuri populare cu copiii din cadrul Școlii Gimnaziale Dumitru Gavrilescu. Dansul este o formă de activitate fizică distractivă, care ajută la modelarea armonioasă a corpului și, mai ales, are un rol desăvârșit în corectarea comportamentului celor mici. Dansul este cel mai bun sport pentru a-ți păstra sănătatea, elevii sunt disciplinați frumos, într-un mod plăcut, sunt mai energici, mai responsabili și sper să înregistreze rezultate mai bune și la școală. Investind în copii, investesc astfel în viitorul comunei”, a mai spus primarul Anica Tufă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*