Bărbat cercetat pentru înșelăciune. Prejudiciul de 712.000 de lei

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat este cercetat pentru înșelăciune, iar prejudiciul se ridică la 712.000 de lei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 28.03.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.03.2024, până la data de 26.04.2024 inclusiv, a inculpatului C.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (11 acte materiale).

“În concret, s-a reţinut că în perioada 21.09.2020 – 21.09.2022 inculpatul C.M. a indus în eroare 11 persoane vătămate din judeţul Constanţa, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase, respectiv că va realiza lucrări de construcţie asupra unor imobile, că deţine disponibilităţi băneşti în conturile sale bancare şi că acţionează în numele unei societăţi comerciale, obţinând astfel de la acestea foloase patrimoniale injuste.

Prejudiciul estimativ total, provocat celor 11 persoane vătămate, este de aproximativ 712.775 lei” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

La data de 28.03.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a respins propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.03.2024, până la data de 26.04.2024 inclusiv, a inculpatului C.M.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie împotriva măsurii arestului la domiciliu.

Cercetările sunt efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*