Un sirian cu rezidență în Olanda, reținut după ce a încercat, ilegal, să-și introducă doi conaționali în România

Traficant de migranţi, depistat de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în zona Ostrov, un cetățean sirian, cu rezidență în Olanda, care a sprijinit doi conaționali în trecerea ilegală a frontierei din Bulgaria în România, urmând să-i transporte în vestul Europei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență. Astfel, au efectuat semnalele de oprire asupra unui autovehicul înmatriculat în Olanda, care se deplasa pe DN 3, din direcția localității Ostrov, către localitatea Băneasa.

La vedere echipajului, conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele acustice și luminoase, continuându-și deplasarea, fiind oprit în cele din urmă în zona localității Băneasa.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că șoferul mașinii este un cetățean sirian, în vârstă de 30 ani, posesor al unui permis de rezidență emis de autoritățile olandeze, care a intrat legal în țara noastră din Bulgaria. După efectuarea formalităților, șoferul s-a deplasat în zona localității Esechioi, de unde a preluat doi pasageri. Aceștia sunt cetățeni sirieni, un bărbat și o femeie, în vârstă de 19, respectiv 27 de ani, care au intrat ilegal în Romania din Bulgaria, pe la frontiera verde și intenționau să ajungă în vestul Europei cu sprijinul conaționalului lor.

Conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a se lua măsurile legale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Totodată, în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetățeni sirieni fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*