Anchetă IGSU la Constanța după ce o femeie a murit sărind de la baconul apartamentului său cuprins de flăcări

Anchetă IGSU la Constanța după ce o femeie a murit sărind de la baconul apartamentului său cuprins de flăcări

O comisie a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va verifica modul în care au intervenit pompierii constănțeni la incendiul în urma căruia o femeie a murit după ce s-a aruncat de la baconul apartamentului său cuprins de flăcări.

„Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes  operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului. Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de  verificare care se deplasează la Constanța  în vederea clarificării situației și  dispunerii unor măsuri ulterioare”, au precizat reprezentanții IGSU.

Referitor la incendiul produs marți dimineață în Constanța, care s-a manifestat într-un apartament situat la etajul șase al unui bloc de locuințe, pompierii constănțeni au făcut următoarele precizări:

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14;
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară;
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21;
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas;
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25;
  • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță;
  • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Salvatorii constănțeni au fost solicitați să intervină, marți dimineață, pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament aflat la etajul șase, al unui bloc de locuințe de pe bulevardul Mamaia din Constanța. O femeie în vârstă de 56 de ani a murit după ce a sărit de la balconul apartamentului cuprins de flăcări. Cadrele medicale au încercat zeci de minute să o resusciteze, dar într-un final au trebuit să declare decesul.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Județului Constanţa au anunţat că a fost deschis un dosar de cercetare penală, in rem, pentru ucidere din culpă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Atentie, nu mai induceti oamenii in eroare, femeia nu s-a aruncat deloc! A iesit peste balustrada balconului si a incercat sa se tina de margine cu ambele maini, probabil a incercat sa se sprijine pe teava de evacuare a apei dar i-a scapat mana stanga si a CAZUT cu spatele. Daca voia sa se arunce, se arunca cu fata inainte, nu cadea cu spatele. Poate daca vecinul de jos era acasa si avea prezenta de spirit s-o apuce de picioare, scapa. Poate daca femeia avea prezenta de spirit sa se lege cu ceva (nu stiu cu ce, poate franghia de rufe, poate altceva) de fereastra balconului, nu cadea. Dar in panica aceea… Dumnezeu stie! In orice caz pompierii sunt vinovati, erau jos si se uitau la ea asteptand sa cada, nu tu saltea, nu tu o patura tinuta de cativa insi – ca erau ditamai barbatii zdraveni – nu tu scara telescopica, nimic, doar brate incrucisate. Bravos, pompieri constanteni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*