Amenzi de peste 42.000 de lei, aplicate de jandarmii constănțeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Jandarmii Grupării Mobile au executat săptămâna aceasta peste 200 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice. FOTO GMJ Constanța

Peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acționat zilnic în ultima săptămână, în mod independent dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice și asigurarea climatului de ordine și siguranță, în municipiul Constanța. Au fost executate peste 200 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 581 sancțiuni contravenționale, dintre care 460 avertismente scrise și 121 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 42350 lei. Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva virusului COVID-19 în zonele aglomerate – gări și supermarketuri, dar și în mijloacele de transport.

„Vă rugăm să purtați masca în spatii închise pentru a va proteja pe dumneavoastră și pe cei din jur, păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați regulile de igienă, precum și toate recomandările și măsurile adoptate de autorități pentru a vă proteja. Informați-vă doar din surse oficiale”, au transmis reprezentanții GMJ Constanța.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat nouă fapte de natură penală, dintre care trei în mod independent și șase în cooperare cu Poliția, fiind identificați 12 făptuitori.

Au mai fost executate zece misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*