FOTO Jandarmii constănțeni au întâmpinat „colindătorii” în zona Obor și Eden și i-au scăpat de grija patardelor

Mai multe tipuri de petarde și artificii ilegale au fost confiscate. FOTO GJM Tomis

Jandarmii constănțeni au surprins cinci persoane care ofereau spre vânzare 8064 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde și rachete), fără a deţine autorizaţie şi fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege.

În cursul zilei de duminică, 29 decembrie, între orele 17.00-18.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat două acţiuni punctuale în zona „Obor” și „Eden” din Constanţa, unde a surprins cinci persoane care comercializau produse pirotehnice. Cei cinci cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, din Constanţa, doreau să vândă persoanelor din zonă, 8064 obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde și rachete). Pentru obiectele pirotehnice aflate în 65 cutii și folii, „comercianţii” nu aveau autorizaţie şi nici nu erau inscripţionate clasele din care fac parte.

Au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege. Actele şi petardele urmează a fi înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.

Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu petarde şi pocnitori, precum şi cu artificii, efectuate fără drept, constituie infracţiune. Persoanele fizice pot doar deţine şi folosi articole pirotehnice clasa I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei), al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. În perioada sărbătorilor de iarnă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*