Mascații au descins în 44 de locații din județul Constanța pentru anihilarea unei grupări de proxeneți

descinderi si perchezitii ale mascatilor
Politistii BCCO și procurorii au descins la locuința suspecților. (arhiva)FOTO Catalin Schipor

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – august 2019, persoanele în cauză ar fi recrutat, de pe raza județului Constanța, mai multe tinere, printre care și minore, pe care le ar fi determinat să practice prostituția, în diverse locații, obținând astfel beneficii patrimoniale.

La perchezițiile desfășurate pe 19 septembrie, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 30 de telefoane mobile, 2.700 de lei și înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locație au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza orașului Ovidiu.

La locații au fost găsite și 6 tinere, despre care existau indicii că ar fi fost exploatate sexual.

26 de bărbați au fost conduși la sediul B.C.C.O. Constanța pentru audieri și luarea măsurilor legale. Ulterior, 10 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*