Senatorul Vergil Chițac, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu, pe 16 martie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

“Menționăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație.

Senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac, fiul, soția și asistentul acestuia au fost confirmați vineri 13 martie cu coronavirus COVID – 19. Acesta a contactat boala la o reuniune NATO la Bruxelles, fiind informat de organizatori de pe 6 martie că unul dintre participanți a fost depistat pozitiv.

Cu toate acestea, pe 8 martie a mers la o petrecere a femeilor musulmane, iar pe 9 martie a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL din 9 martie la care au luat parte aproximativ 100 de liberali.

Mai multe persoane, printre care și soția, fiul și asistentul său personal au fost confirmați pozitiv cu COVID – 19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*