Descinderi ale polițiștilor constănțeni la mai mulți bărbați suspectați de braconaj piscicol

În urma perchezițiilor au fost confiscate mai multe bunuri. FOTO Poliția Română

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au desfășurat în noaptea de 8 spre 9 aprilie o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Astfel, patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 37 de ani, au fost surprinse în flagrant delict în timp ce pescuiau, în mod ilegal, pe o baltă de pe raza comunei Aliman, satul Dunăreni, din județul Constanța.

Ulterior, în dimineața zilei de 9 aprilie, polițiștii de la transporturi au efectuat 5 percheziții, pe raza localității Dunăreni, atât la domiciliile bărbaților surprinși în flagrant, cât și ale unor persoane bănuite că ar fi săvârșit fapte similare.

În urma activităților, au fost ridicate în vederea confiscării peste 270 de kilograme de pește din speciile somn, fitofag, crap și caras, o barcă, 2.6 kilograme de icre, 15 setci în lungime totală de aproximativ 950 de metri, 26 de vintire, 2 motoare de barcă, precum și alte unelte folosite la pescuit.

Cantitatea de pește, în valoare de 15.000 lei, a fost predată persoanei vătămate.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 48.000 lei.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și braconaj piscicol.

Totodată, trei bărbați au fost sancționați contravențional, conform Ordonanței Militare 3/2020, cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*