Polițiștii locali constănțeni au acționat la scară mare în săptămâna 12 – 18 martie

Lucrătorii Poliției Locale Constanța s-au apucat să facă curat pe străzi. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 12 – 18 martie, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 1139 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 226.870 lei. Acestea au fost date pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale. 

Potrivit reprezentanților DGPL, 1035 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice, acestea având o valoare de 124.470. Este vorba de 25 sanctiuni contravenționale privind nerespectarea ordinii și liniștii publice, 2 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Au fost și controale în autobuzele RATC, în această săptămână fiind aplicate 719 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil. Alte 232 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 21 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 34 sanctiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. A existat și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, 9 sancțiuni aplicate conducătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri sau persoane în regim taxi).

În domeniul disciplinei în construcții și afișaj stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 104 de sancțiuni contravenționale în valoare de 102.400 lei. 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrarilor de construcții, 26 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Nu au lipsit nici sancțiunile cotravenționale pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată, 7 la număr. 19 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 30 de sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, o sancțiune pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, o sanctiune pentru nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 2 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*