200.000 de măști și 4.000 de teste rapide anti-COVID, donate Constanței de către orașul Kaohsiung din Taiwan

Donații de măști faciale de protecţie și teste rapide anti-Covid pentru Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria orașului taiwanez Kaohsiung donează Constanței 200.000 de măști faciale de protecție de unică folosință pentru protejarea cetățenilor orașului în perioada pandemiei cu noul coronavirus. Acestea vor ajunge în perioada imediat următoare în municipiul Constanța.

Astăzi a avut loc ceremonia online de predare simbolică a măștilor de protecție respective, la care au participat primarii municipiilor Constanța și Kaohsiung, Vergil Chițac și Chen Chi-Mai. Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Totodată, Asociația pentru promovarea schimburilor economice și culturale cu Taiwan, „ROTA”, va sponsoriza municipiul Constanța cu 4.000 de seturi de teste rapide COVIDual COVID-19 IgM/IgG, model NCOV-019-MM060300-25LS, fabricate de compania Eternal Materials Co., Ltd. din Kaohsiung, în vederea susținerii activităților de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

„Testele rapide donate Primăriei municipiului Constanța sunt certificate pentru piaţa Comunității Europene și sunt însoțite de toate documentele necesare – certificatul de autorizare pentru piața UE, declarația de conformitate din partea producătorului, specificații tehnice etc. Primăria municipiului Constanța va crea lanțul logistic pentru ca toate donațiile în curs de a fi primite și recepționate – 200.000 de măști de protecție și 4.000 de teste rapide anti-COVID – să ajungă urgent la beneficiari”, au precizat reprezentanții instituției.

Se are în vedere crearea unui mecanism de distribuție care să faciliteze transferul acestor materiale prioritar către categoriile de populație cele mai defavorizate și instituțiile publice implicate activ în lupta cu limitarea răspândirii virusului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*