Mai mult verde, recreere și locuri de joacă în Hârșova: două noi parcuri vor fi ridicate cu finanțare europeană

Două noi parcuri vor fi amenajate în Hârșova

Hârșovenii de toate vârstele – tineri, părinți, bunici și copii – se vor putea bucura de două noi parcuri ce vor fi amenajate în zona blocurilor ANL și la intersecția străzilor Cășăriei, Plantelor și Amurgului (ieșirea spre București), pe o suprafață totală de aproximativ 1,2 ha. Lucrările, în valoare de aproape șase milioane de lei, vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

„Am semnat contractul privind executarea acestor parcuri după o îndelungată procedură administrativă, începută încă din luna octombrie 2017. Investiția <<Amenajare Spații Verzi în orașul Hârșova, Jud. Constanța>> constă în amenajarea a două spații verzi tip scuaruri, în suprafața totală de 12.084,00 mp pe terenuri situate în intravilanul orașului Hârșova”, a explicat pe pagina sa de Facebook primarul orașului, Viorel Ionescu.

Astfel, unul dintre parcuri se va afla la intersecția străzilor Plantelor, Cășăriei și Amurgului – LOT 1 = 1500 mp, LOT 2 = 3084 mp cu un total de 4.584,00 mp, iar cel de-al doilea în zona blocurilor ANL de pe strada Cășăriei, cu un total de 7500,00 mp.

„Se vor realiza alei înierbate, locuri de joacă pe pardoseală cauciucată, gazonarea spațiilor verzi, plantarea cu material arbustiv și arborescent din flora autohtonă, plantarea de flori anuale și perene, dotarea cu mobilier urban – locuri de joacă pentru copii, bănci, coșuri de gunoi, toalete ecologice, foișor pentru jocuri statice, instalarea unui sistem automat pentru irigarea spațiilor verzi instalare/montare sistem de iluminat și sistem de supraveghere video WIFI”, a explicat Viorel Ionescu.

Valoarea totală a proiectului este de 5.996.133,90 lei, din care co-finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.926.284,39 lei, de la Bugetul de Stat al României 753.431,72 lei și co-finanțarea de la Bugetul Local al Orașului Hârșova de, 115.912,58 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*