Lucrările privind construirea și dotarea noului centru medical din comuna Saligny au ajuns la jumătate

FOTO: Primăria Saligny

Locuitorii comunei Saligny vor beneficia în curând de un nou centru medical, dotat cu aparatură la standarde moderne.

Lucrările privind construirea și dotarea noului centru medical Saligny, realizate printr-un proiect cu finanțare prin PNDL de peste trei milioane de lei, sunt deja realizate în proporție de peste 50 la sută

Potrivit Primăriei Saligny, noul centru medical va fi format dintr-un corp de clădire, cu un etaj, în care vor funcționa cabinete medicale de medicina de familie, pediatrie, dar și cabinete specializate, precum stomatologie ori cardiologie.

„În prezent, în comuna Saligny, activitatea medicală se desfășoară în singurul dispensar medical existent. Datorită stării construcției și vechimii acesteia, are nevoie de modificări structurale pentru a se asigura circuitele medicale stabilite prin legislație, asigurarea unei cât mai bune adaptări funcționale, cu respectarea prevederilor legale privind siguranță în construcții”, spune primarul Ion Beiu.

Potrivit edilului, lipsa aparaturii și a echipamentelor medicale moderne afectează considerabil capacitatea sistemului sanitar de a face față cerințelor societății, cu atât mai mult cu cât infrastructura precară este dublată de insuficiența cadrelor medicale.

„Serviciile sanitare, care sunt unele din serviciile esențiale pe care Statul și unitățile administrative publice locale trebuie să le asigure cetățenilor, nu pot fi oferite la standardele de calitate și siguranță, iar unele nu pot fi oferite deloc, atrăgând afectarea stării de sănătate a populației și a condițiilor de trai. (…) De asemenea, pentru revitalizarea comunelor și a satelor componente este esențial să fie soluționată problema infrastructurii de sănătate locale”, a explicat el.

În principal, prin realizarea acestui obiectiv se dorește să se obțină asigurarea educației sanitare, supravegherea și menținerea permanentă a stării de sănătate a populației, care este principalul factor în prevenirea bolilor având în vedere că prevenția în domeniul sanitar reprezintă cea mai ieftină și eficientă metodă de menținere a stării de sănătate a populației.

„Se va ajunge, totodată, și la creșterea numărului de medici în raport cu numărul populației și în acest fel la asigurarea unui serviciu medical corespunzător. Se va asigura spațiul medical conform normelor sanitare, dotat și utilat cu cabinet pentru diferite specialități medicale”, a mai precizat Ion Beiu, pentru CTnews. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*