1.400 de tone de deșeuri de fier vechi, oprite de la export de Garda de Mediu Constanța

1.400 de tone de deșeuri de fier vechi, oprite de la export. FOTO Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au oprit de la export 1.400 de tone de deșeuri de fier vechi, ce nu erau conforme, acestea fiind întoarse către punctul de încărcare.

Potrivit Comisariatului Judeţean Constanța al Gărzii Naţionale de Mediu, în perioada 04 – 06 august, comisarii instituției au verificat încărcăturile a două barje cu deșeu declarat de fier vechi, în cantitate totală de 1.400 de tone. Cele două barje au fost verificate în Cernavodă, pe Dunăre, respectiv la Agigea, pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.

„S-a constatat că deșeurile de fier vechi erau amestecate cu deșeuri periculoase, provenite din echipamente electronice și electrocasnice si părți din vehicule scoase din uz. Deoarece, încărcătura nu a corespuns cu datele înscrise în formularul de transport, GNM CJ Constanța a dispus returnarea deșeurilor către punctul de încărcare, din România, în vederea sortării, valorificării sau eliminării, conform prevederilor legale”, au precizat reprezentanții instituției.

Conform documentelor verificate, proveniența acestor deșeuri era România, destinația finală fiind export către Turcia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*