Ziua Veteranilor de Război, cinstită de Forțele Navale Române

Forțele Navale Române omagiază veteranii de război. FOTO: SMFN

Marinarii militari participă la o serie de activități dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, omagiată tradițional de 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru sacrificiile făcute de înaintașii noștri pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a României.

Această dată a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern, în urma Înaltului Decret din data de 29 aprilie 1902, promulgat de Regele Carol I, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență, prin care a fost instituit, pentru prima dată, titlul de ,,Veteran de Război”.

În semn de respect și apreciere, vineri, 28 aprilie, marinarii militari din Forțele Navale, împreună cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război și ai Asociației „Alături de Eroi” vor oferi cadouri unor veterani de război din garnizoanele Constanța, Tulcea și Brăila.

Conducerea și reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale participă vineri, 28 aprilie,  începând cu ora 09.30, la ceremonia militară și religioasă de la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București.

Sâmbătă, 29 aprilie, militarii din Forțele Navale participă, alături de autorități locale și de veterani de război, la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți la datorie, care va avea loc, începând cu ora 11.00, în Cimitirul Central, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, iar la Mangalia, începând cu ora 09.00, marinarii militari vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, de la Divizionul 50 Corvete.

La Tulcea, vineri, 28 aprilie, începând cu ora 13.00, personalul militar și civil din unitățile garnizoanei este invitat la Cercul Militar, unde va avea loc un simpozion dedicat Zilei Veteranilor de Război.

Sâmbătă, 29 aprilie, marinarii militari de la fluviu participă, începând cu ora 10.00, la ceremonia militară și religioasă organizată de autoritățile publice locale la Troița Eroilor Marinari, de la Capela Militară din Tulcea. Infanteriștii marini cinstesc memoria eroilor care s-au jertfit în luptă prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, care se va desfășura începând cu ora 12.00, la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*