Ziua Drapelului Național, marcată de marinarii militari pe esplanada Comandamentului Flotei

Ziua Drapelului Național, marcată de marinarii militari. FOTO Forțele Navale
Ziua Drapelului Național, marcată de marinarii militari. FOTO Forțele Navale

Militarii din Forțele Navale Române au participat vineri, 26 iunie, la ceremoniile militare şi religioase care au avut loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național, la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București.

La Constanța, drapelul României a fost ridicat la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, în garnizoana Babadag ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor, iar în Mangalia, Brăila, Tulcea și la sediul Statului Major al Forțelor Navale din București ceremoniile s-au organizat doar în interiorul unităților militare, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.

Drapelul național evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României. Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*