Peste 350 de scafandri militari, români și străini, se antrenează în comun în Marea Neagră

Mina marină observată la 70 de kilometri travers de Capu Midia a fost distrusă de scafandrii militari. FOTO Forțele Navale Romane

Forțele Navale Române organizează, până pe 9 august, cea de-a XI-a ediție a exercițiului „Eurasian Partnership MCM Dive 21”.

La exercițiul multinațional condus de Centrul 39 Scafandri și desfășurat în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră, participă peste 250 de militari români și aproximativ 100 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, vedeta maritimă pentru scafandri „Venus”, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), un vehicul subacvatic autonom AUV (Autonomous Underwater Vehicle), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), specializate în dezamorsarea minelor marine, precum și un detașament format din scafandri de mare adâncime sunt capabilitățile Forțelor Navale Române participante la „EP MCM DIVE 21”, iar din partea Ucrainei participă remorcherul de salvare și recuperare „Oleksandr Okhrimenko”.

Obiectivul exercițiului vizează consolidarea deprinderilor scafandrilor militari și dezvoltarea interoperabilității participanților în două domenii ale scafandreriei. Primul aspect cuprinde activități specifice scafandrilor EOD, de căutare, identificare și distrugere a minelor din barajele istorice de mine, iar cel de-al doilea segment al exercițiului conține activități lucrative subacvatice cu instrumente hidraulice și executarea de scufundări cu alimentare de la suprafață pentru scafandrii de mare adâncime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*