Doi navigatori români, arși de combustibil fierbinte la bordul unei nave aflată în Malaezia

Nava „Rapallo” – pavilion Malta. FOTO SLN

Doi navigatori români, aflați la bordul unei nave într-un port din Malaezia, au suferit arsuri pe aproape jumătate din corp, după ce s-au ars cu combustibil fierbinte în sala mașinilor.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, cei doi marinari români se aflau pe nava „Rapallo” – pavilion Malta, în portul Dickson din Malaezia, și au suferit arsuri pe 40 – 50 la sută din corp în urma unui accident petrecut în sala mașini a vasului.

„Cei doi ar fi fost atinși cu combustibil încins în timpul cât îți efectuau serviciul în sala mașini, în ziua de 7 spre 8 aprilie. Navigatorii au fost internați de urgență la spitalul municipal și acum sunt tranferați la spitalul de arși Manipal Hospital Klang”, a transmis Adrian Mihălcioiu.

Vrachierul „Rapallo” de 75.000 TDW, sub pavilion Malta, se află sub operaţiuni de încărcare în portul Dickson, din Malaezia, port aflat la 350 km sud de Kuala Lumpur.

„Nava este acoperită de un contract ITF și are o asigurare la un club P&I de asigurare norvegian din grupul cluburilor de top”, a mai precizat liderul SLN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 2 marinari români, răniți GRAV pe o navă din Malaezia! Ce spun reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor – România
  2. 2 marinari români, răniți GRAV pe o navă din Malaezia! Ce spun reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor - Online 7 din 24 despre tot si toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*