Doi navigatori români, arși de combustibil fierbinte la bordul unei nave aflată în Malaezia

Nava „Rapallo” – pavilion Malta. FOTO SLN

Doi navigatori români, aflați la bordul unei nave într-un port din Malaezia, au suferit arsuri pe aproape jumătate din corp, după ce s-au ars cu combustibil fierbinte în sala mașinilor.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, cei doi marinari români se aflau pe nava „Rapallo” – pavilion Malta, în portul Dickson din Malaezia, și au suferit arsuri pe 40 – 50 la sută din corp în urma unui accident petrecut în sala mașini a vasului.

„Cei doi ar fi fost atinși cu combustibil încins în timpul cât îți efectuau serviciul în sala mașini, în ziua de 7 spre 8 aprilie. Navigatorii au fost internați de urgență la spitalul municipal și acum sunt tranferați la spitalul de arși Manipal Hospital Klang”, a transmis Adrian Mihălcioiu.

Vrachierul „Rapallo” de 75.000 TDW, sub pavilion Malta, se află sub operaţiuni de încărcare în portul Dickson, din Malaezia, port aflat la 350 km sud de Kuala Lumpur.

„Nava este acoperită de un contract ITF și are o asigurare la un club P&I de asigurare norvegian din grupul cluburilor de top”, a mai precizat liderul SLN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.