Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii locali constănțeni șoferilor de taximetre din oraș

Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii locali constănțeni șoferilor de taximetre. FOTO DGPL Constanța

Deși riscă amenzi usturătoare, mulți taximetriști din Constanța continuă să încalce normele legale în vigoare, polițiștii locali constănțeni aplicând în cursul unei singure zile zeci de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat, miercuri, 17 februarie, o acțiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

Au fost verificate 323 de autovehicule, fiind identificate mai multe nereguli, de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. În consecință, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 22.590 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 și H.C.L.M 464/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 80 de puncte de penalizare și ridicate de pe partea carosabilă a drumului public, două autovehicule.

Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii locali constănțeni șoferilor de taximetre. FOTO DGPL Constanța

„Clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru. Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la numărul de telefon 0241.484.205- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală”, spun reprezentanții DGPL Constanța.

Astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, pentru realizarea unui transport civilizat în regim de taxi, în condiții de siguranță, cu respectarea și garantarea drepturilor și intereselor cetățenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*