VIDEO Doi cetățeni francezi și unul polonez, cercetați de polițiștii de frontieră pentru deținere de droguri și trecere ilegală a frontierei de stat

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat un cetățean francez care a trecut ilegal frontiera de stat și care avea asupra sa 40 grame de canabis. În acțiunea ilegală, bărbatul a fost sprijinit de un bărbat și o femeie, cetățeni străini, care l-au călăuzit pe acesta în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au depistat marți, 31 ianuarie, în zona localității Comana, un cetățean francez în vârstă de 36 de ani, care a fost preluat din apropierea frontierei cu Bulgaria de către o femeie, cetățean polonez în vârstă de 26 de ani, aflată la volanul unui autoturism.

„Procedând la verificarea mijlocului de transport și la efectuarea unui control asupra celor două persoane, a fost descoperită asupra acestora cantitatea de 40 grame de substanță vegetală cu miros înțepător de cannabis. La cercetări s-a stabilit ca cetățeanul francez a trecut ilegal frontiera din Bulgaria, fiind condus în apropierea graniței de un conațional, de unde și-a continuat deplasarea pe jos spre teritoriul României, când a fost preluat de cetățeana poloneză”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Extinzând cercetările, în PTF Negru Vodă a fost identificată și cea de a treia persoană, cetățean francez, în vârstă de 23 de ani, care l-a călăuzit pe teritoriul Bulgariei pe conaționalul său în vederea trecerii frontierei ilegal in România.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat și călăuzire în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, iar cu privire la drogurile găsite, cercetările sunt efectuate de către poliţiştii din cadrul BCCO Constanta, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*