Zeci de copii au descoperit „comorile“ Cetății Ulmetum. Festivalul cetăților antice se oprește sâmbătă la Sacidava

Zeci de copii au descoperit „comorile“ Cetății Ulmetum.

În cadrul celei de-a patra etape a „Festivalului cetăților antice dobrogene”, care a avut loc în comuna constănțeană Pantelimon, zeci de copii au avut ocazia să exploreze și să descopere tainele istoriei locale și ale cetății Ulmetum. Evenimentul a fost organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în colaborare cu Asociația Culturală Obsidian.

Manifestarea a debutat cu un atelier de ceramică, unde cei mici au avut ocazia să învețe secretele modelării lutului sub îndrumarea specialiștilor. O scurtă lecție de istorie susținută de reprezentanții MINAC a oferit copiilor o incursiune în milenara istorie a regiunii dintre Dunăre și mare. După aceasta, acțiunea s-a mutat pe terenul ruinelor cetății Ulmetum, unde prezentarea a devenit mai concretă, cu centrul atenției asupra fortăreței Ulmetum.

Zeci de copii au descoperit „comorile“ Cetății Ulmetum.

Ziua s-a încheiat cu un concurs de cultură generală pentru copii, urmat de distribuirea de cadouri, dulciuri și rechizite școlare. De asemenea, a avut loc și un „treasure hunt”, în cadrul căruia participanții au descoperit „comori” ascunse de organizatori.

După ce a străbătut cetățile antice Capidava, Histria și Tropaeum Traiani, „Festivalul cetăților antice dobrogene” se îndreaptă către finalul său, ultima etapă urmând să aibă loc la Cetatea Sacidava în acest weekend. Accesul dificil până la zidurile cetății a impulsionat organizatorii să folosească mașini de teren pentru transport, oferind astfel participanților o experiență inedită de off-road. Etapa finală va include un concurs de fotografie și un alt „treasure hunt”.

Festivalul cetăților antice se oprește sâmbătă la Sacidava

Scopul general al acestui festival este să evidențieze diversitatea posibilităților de dezvoltare culturală, socială și economică din județul Constanța. De asemenea, se dorește atragerea atenției asupra stării obiectivelor istorico-arheologice, multe dintre acestea necesitând lucrări de reabilitare și restaurare pentru a deveni un factor activ în dezvoltarea comunității locale și în promovarea turismului cultural durabil.

„Festivalul cetăților antice dobrogene” este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, și este implementat în colaborare cu Asociația Culturală Obsidian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*