Weekend aglomerat pentru Ierarhul Arhiepiscopiei Tomisului

Biserica cu hramul „Sf. Apostol și Evanghelist Luca” din comuna Horia

Weekend-ul 4 – 6 mai este unul aglomerat pentru mai marele Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie.

Sâmbătă, 5 mai, Biserica Ortodoxă va cinsti pe Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia pe 4 mai, de la ora 16.00, Taina Sf. Maslu la troiţa din cadrul așezământului medical din Cogealac, ridicată pe locul unde va fi construită o capelă.

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 7.30, Ierarhul Tomisului, împreună cu PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, și PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii cu hramul „Sf. Apostol și Evanghelist Luca” din comuna Horia, jud. Constanța, urmată de Sf. Liturghie. La sfârșitul slujbei credincioșii pot trece spre a se închina prin Sfântul Altar.

Biserica parohiei este ctitorită de către credincioșii Sava Dumitrel și Ionela și este construită în curtea vechiului paraclis, ridicat în anul 1902.

Duminică, 6 mai, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea „Sf. Dionisie Exiguul și Sf. Efrem cel Nou” din comuna Târgușor, jud. Constanța (lângă Peștera Liliecilor). Totodată, IPS Teodosie va sfinți catapeteasma paraclisului închinat Sf. Cuv. Evghenia și Sf. Irina Hrisovalantu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*