FOTO VIDEO Boboteaza 2016, de la bătaia pentru sticlele cu Aghiasma Mare la lupta împotriva homosexualilor

Crucea Sfântului Andrei formată din sticle de Aghiasmă. FOTO Adrian Boioglu
Crucea Sfântului Andrei formată din sticle de Aghiasmă. FOTO Adrian Boioglu

Evenimentul religios al începutului de an a fost unul similar cu cele de anii trecuți. Ar fi rămas neobservat dacă gerul nu ar fi fost înlocuit de o ploaie mocănească și dacă declarațiile Arhiepiscopului Tomisului nu ar fi luat o nouă turnură.

Pentru prima dată, IPS Teodosie s-a pronunțar împotriva căsătoriilor în cupluri de acelați sex, cu toate că declarația nu a fost decât un răspuns la o întrebare adresată de jurnaliști. Înaltul ierarh spune că inițiativa mitropolitului Banatului de modificare a Constituției și de interzicere a căsătoriei între persoane de același sex este foarte bună și toată Creștinătatea trebuie să o susțină.

“Nu putem să fim împotriva firii, împotriva randuielii. Noi nu putem schimba randuiala. Cum să nu fim de acord cu ceea ce e moral, sfant şi adevărat ?” s-a întrebat retoric IPS Teodosie.

Sfânta bătaie pe sticlele de Aghiasmă Mare

Credincioșii au știut în avans că Arhiepiscopia Tomisului a pregătit un număr mai mare de sticle cu Aghiasmă. Cele 150.000 de recipiente au părut să nu fie de ajuns pentru enoriași. Imediat după ce IPS Teodosie a trecut și i-a stropit cu apă sfințită, constănțenii de toate vârstele au dat năvală la gardurile care împrejmuiau zona cu sticlele de Aghiasmă. I-au împins pe jandarmi, au început să țipe și să arunce cu vorbe de ocară către alți credincioși.

Jandarmii și civilii care ajutau la împărțirea recipientelor au făcut cu greu față mulțimii “oarbe”. Tragic este că nu credința îi mâna pe cei prezenți, ci disperarea că nu își vor umple sacoșile cu sticle. Unii dintre ei au ocolit cordonul de jandarmi și au dat buzna direct în grămada cu sticle.

Trei cruci de lemn

14 bărbați au sărit în apele aproape înghețate ale Mării Negre. Zece dintre ei sunt militari angajați la Centrul de Scafandri, restul sunt civili. Nu le-a păsat că afară ploua neîncetat și că în aer nu erau mai mult de 3 grade Celsius. Nici apa în care IPS Teodosie a aruncat crucile nu era mai caldă, iar valurile erau din ce în ce mai înalte.

Șalupa cu care Arhiepiscopul Tomisului a ajuns în larg a pornit doar după câteva încercări nereușite, iar motorul a înfruntat cu dificultate valurile care veneau spre mal.

Civilul Adrian Arhip și militarii Ionuț Pîrlea și Alexandru Dobrescu sunt norocoșii care au ajuns la crucile de lemn aruncate în apă. Băieții spun că nu e prima dată când sar, dar își doreau atât de mult să prindă crucile încât au înfruntat gerul și apa rece.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Suntem de râsul lumii! A ajuns oraşul ăsta o urbe de hipnotizaţi, care votează în funcţie de pui, ulei şi aghiasmă. Un oraş de la care ai fi avut pretenţia că e mai răsărit, ţinând cont de poziţia geo-strategică de invidiat, s-a transformat într-un mare bâlci, într-un circ macabru. Aici l-au adus corifeii democraţiei locale, de 15 ani încoace. La stadiul de ruină economică, socială şi morală. In fine, asta e mai puţin important! Oare Borcea ce mai face?…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*