VIDEO Virginia Uzun: „Trebuie să ne respectăm eroii, trebuie să ne respectăm seniorii!”

Virginia Uzun, candidatul PSD la Primăria Eforie

Aflat în periplu cu caravana electorală, candidatul PSD la primăria Eforie, Virginia Uzun a întâlnit-o pe Silvia Munteanu, o adevărată eroină-aviator, și a constatat ceea ce știa deja: „Eforie nu este în niciun caz un oraș cu oameni banali”.

„Toți suntem importanți, dar o comunitate puternică se încheagă atunci când există o mândrie locală, atunci când ai puncte de reper care să te facă să spui, cu fruntea sus, <<Da, sunt eforian!>>. Ei bine, în periplul meu cu caravana electorală <<Vin la voi ca să v-ascult>> am întâlnit și un erou al orașului nostru, mai bine zis o eroină. Doamna Silvia Munteanu! Un personaj pitoresc, care mi-a umplut inima de bucurie”.

Silvia Munteanu este o femeie aviator, care s-a remarcat în perioada 1954 – 1962 ca fiind unul dintre cei mai buni piloți de acrobație, „parteneri“ fiindu-i avioanele de construcție cehoslovacă Zlin. Despre profesionalismul pilotului acrobat Silvia Munteanu scria în 1958 și revista „Aripile Patriei“. Cu privire la locul în care a ales să trăiască, dorința Silviei Munteanu este ca „Eforie să devină ce a fost odată“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*