Medgidia găzduiește, de astăzi, o nouă ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”

A XVII-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”. FOTO Primăria Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia organizează, în perioada 19 – 28 august, cea de-a XVII-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”. Anul acesta, pentru a doua oară, evenimentul se va desfășura cu susținere financiară europeană, în baza proiectului „Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România – Bulgaria Cross – Border Cooperational Programme 2014 – 2020, Axa Prioritară 2.

Potrivit organizatorilor, eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta 20 de artiști plastici:

  • România: Adina Dogaru, Anda Tanasa, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia Laura, Zigman Mihai, Maria Cioată, David Leonid Olteanu, Ilie Chioibaș, Mariea Petcu Chioibaș, Valeriu Șușnea și Papadopol Constantin;
  • Bulgaria: Boryana Mocheva, Natalia Karapencheva, Adrian Kosev, Ivan Ivanov și Fikrat Salimov.

Startul evenimentului va fi dat vineri, 20 august, la ora 10.00, printr-o întrunire a artiștilor plastici care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Medgidia.

Programul artiștilor plastici va include și o excursie de documentare pe vechiul tărâm dobrogean, o adevărată sursă de inspirație pentru lucrările care vor îmbogăți încă o dată patrimoniul cultural al municipiului Medgidia.

Ca și în edițiile precedente, participanții vor transmite generațiilor viitoare un inconfundabil mesaj artistic, marcat de originalitate, multiculturalitate și talent creativ. Operele de artă rezultate vor putea fi admirate în cadrul vernisajului care va avea loc sâmbătă, 28 august, ora 17.00, în foaierul Cercului Militar Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*