Primăria Constanța intenționează dezvoltarea unui cartier nou al orașului, proiectat de la zero

FOTO Ovidiu Oprea

Primăria Constanța elaborează o nouă documentație de urbanism în zona DN 3C, pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare, de-o latură și alta a drumului ce face legătura cu Ovidiu, la nord de bulevardul Aurel Vlaicu (după sensul giratoriu de la Jumbo), între calea ferată și o serie de parcele care fac parte teritoriul extravilan al UAT Constanța.

„Scopul acestei documentații este crearea unui cadru de dezvoltare pentru un nou cartier, care să fie proiectat la norme și standarde optime, introducând în intravilan suprafețe pe care orașul se va extinde într-un mod sănătos. PUZ-ul are în centrul preocupărilor crearea unui nou parc municipal de mari dimensiuni (30 – 40 ha), generarea de noi spații pentru activități economice, dezvoltarea sănătoasă a zonelor rezidențiale, asigurând deopotrivă acces la instituții și dotări publice, cultură, sănătate, învățământ”, au precizat reprezentanții instituției.

Se au în vedere, de asemenea, generarea de spații destinate activităților economice de mari dimensiuni – birouri, zone logistice, un nou potențial campus și platforme de transfer tehnologic, vizându-se crearea de noi locuri de muncă și atragerea, pe termen mediu și lung a unui grup demografic tânăr, inclusiv forță de muncă de înaltă specializare.

Pentru a putea pregăti un set de propuneri care să ilustreze cât mai fidel viziunea locuitorilor și constănțenilor despre cum poate fi dezvoltată zona, vă invităm să completați următorul chestionar online: https://forms.gle/aQuiRxDaypUjn1SJ9.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Centrul arata ca dupa bombardament, case parasite sunt cu sutele (nu mai zic de apartamente), tinerii pleaca afara pe capete iar domnul primar viseaza cartiere noi. Poate mai intai, daca e asa liberal cum se pretinde, sa creeze cateva mii de noi locuri de munca bine platite, care sa aduca locuitori noi pentru cartierul ala minune, altfel sunt bani aruncati in vant. Bani platiti de noi, constantenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*