VIDEO Un operator de plajă din Mamaia a fost amendat cu 25.000 de lei după ce a nivelat nisipul cu un utilaj, fără acordul Apelor Române

Accesul vehiculelor pe plaja este interzis. FOTO ABADL
Accesul vehiculelor pe plaja este interzis. FOTO ABADL

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) trag un semnal de alarmă turiștilor care se vor bucura de litoralul românesc și le reamintesc că este interzis accesul, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajele Mării Negre.

„Odată cu deschiderea plajelor litoralului românesc, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral încearcă conștientizarea constănțenilor și turiștilor, în urma numeroaselor situații de acest tip, având în vedere amploarea fenomenului și gestionarea dificilă a acestuia. Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulația sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative din cadrul Ministerului Administrației si Internelor și a utilajelor de întreținere a plajelor care aparțin Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral”, atenționează reprezentanții ABADL.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenție și se sancționează, conform legii, cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei și 20.000 de lei.

Totodată, ABADL mai aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că și instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră și zona – tampon fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum și efectuarea de săpături pe maluri, faleze și plaje fără avizul de gospodărire a apelor, constituie contravenție în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere și se sancționează conform legii.

„În urma verificărilor  din teren s-a constatat existența pe suprafețe de plaja, atât a autovehiculelor persoanele, cât și a unor utilaje care nu dețin un acord din partea instituției noastre în conformitate cu prevederile legale. Pentru a exemplifica prezentăm ultima situație din teren identificată de inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța pe plaja stațiunii Mamaia, unde a fost depistat un utilaj care executa lucrări de nivelare a plajei fără a avea acordul ABADL. Prin lucrările executate și intrarea cu un utilaj pe plajă, operatorul de plajă a încălcat dispozițiile OUG 202/2002 și a fost sancționat cu amendă în cuantum 25.000 de lei”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*