VIDEO Un constănțean a fost prins cu sute de kilograme de pește dobândite în urma braconajului

Captura polițiștilor s-a ridicat la aproape o tonă de pește, raci și icre. FOTO Poliția Română

În urma unei acțiuni de amploare, polițiștii au descoperit aproape o tonă de pește braconat, plus ustensile și ambarcațiuni folosite la comiterea acestei infracțiuni. La locuința unui constănțean, anchetatorii au găsit cea mai mare parte din captura totală.

Oamenii legii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 40 de ani, din județul Constanța, despre care existau informații că se ocupă cu braconajul piscicol. În urma percheziției, polițiștii au descoperit 770 de kilograme de pește, care ar proveni din braconaj piscicol, comis în complexul lagunar Razim-Sinoe. De asemenea, a fost descoperită o unealtă de pescuit tip setcă monofilament deținută ilegal și un cântar electronic. Pe numele bărbatului se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol, iar bunurile au fost confiscate.

Acțiunea a fost organizată și coordonată în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie de către lucrătorii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” al Poliției Române. Aceștia au indisponibilizat în total aproape o tonă de pește, unelte de pescuit, o ambarcațiune și un autoturism. În cadrul acțiunilor, au fost constatate 4 infracțiuni, dintre care 2 fapte au fost surprinse în flagrant delict, iar 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări. De asemenea, au fost confiscate 877 de kilograme de pește și alte viețuitoare acvatice, dintre care 55 de kilograme de raci, precum și 7 kilograme de icre de știucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*