VIDEO Un bărbat, urmărit internațional pentru crime de război comise în Iugoslavia, a fost prins la Constanța

Suspectul bosniac de crime de război a fost prins la Constanța. FOTO Amator

Un criminal de război a fost depistat la Constanța unde se ascundea. Este vorba de un bosniac în vârstă de 57 de ani și era căutat pentru crime de război comise în Iugoslavia, în anul 1992.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor este vorba de Stojcic Zoran de 57 de ani, cu dublă cetățenie, suedeză și bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracțiunii de crimă de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.

Bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Constanța, iar în dimineața de 29 mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanța, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au acționat și l-au săltat pe bosniac.

Bărbatul, urmărit internaţional pentru crimă de război,a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Constanța, urmând să fie prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*