VIDEO Toate drumurile din județul Constanța sunt deschise traficului rutier dar au fost impuse restricții pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone

A fost reluată circulația și pe 14 drumuri județene din Constanța

În contextul avertizării meteorologice, emise de ANM pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, vizând ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă.

În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin – Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog, DN22D Macin – Babadag, DN22 Tulcea -Isaccea.

În intervalul orar 26 ianuarie, ora 17.00 – 27 ianuarie, ora 05.00, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a patrulat și a acționat cu 171 autoutilaje pe drumurile naționale din administrare și s-au răspândit 1026 tone sare și 14 tone clorură de calciu.

În jurul orei 09.30, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, peste 20 de autoturisme și 10 microbuze de transport public de călători au rămas imobilizate pe suprafața de rulare, blocând traficul pe DN22 Constanța – Cogealac, între localitățile Mihai Viteazu și Tariverde.

Totodată, pe Autostrada A2 București – Constanța – condiții de ninsoare ușoară, fără depuneri pe carosabil, (km 10 –  143), precipitații ușor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil parțial acoperit de zăpadă, (km 143 – 193), precipitații sub formă de ploaie, carosabil umed, (km 193 – 212 și Autostrada A4 Ovidiu-Agigea).

Și pe drumurile din administrarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța se circulă fără probleme deosebite, în condiții de iarnă. Un singur incident a fost raportat până în prezent, pe DJ 391A, la Șipote, unde o mașină care livrează lapte a rămas blocată pe drum din cauza zăpezii depuse pe carosabil. A intervenit un ATB care a curățat drumul și lăptarul și-a continuat traseul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*