Record de eficiență la Medgidia. Consilierii locali au votat 10 proiecte, în favoarea cetățenilor, în doar 9 minute

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Cine a urmărit ședințele Consiliului Local de la Medgidia știe că pe vremea fostului primar, Marian Iordache, acestea durau uneori chiar și până la 8 ore. Neînțelegerile dintre consilieri duceau des la amenințări, țipete și în general un comportament total necivilizat al participanților.

Nu căutăm acum cauzele și nici nu dăm lista celor care făceau scandal (mulți dintre ei sunt și acum Consilieri Locali), ci doar apreciem schimbarea în bine care a avut loc în cadrul ședințelor de Consiliu Local Medgidia.

Recordul absolut al unei ședințe civilizate a fost înregistrat joi seara (27 octombrie 2016), atunci când reuniunea Consilierilor Locali s-a încheiat într-un timp foarte scurt. Cele zece proiecte de pe ordinea de zi, toate propuse de primarul Valentin Vrabie, au fost votate în doar 9 minute.

Nu au existat consilieri care să vocifereze sau să chestioneze hotărârile. Cu o excepție – un consilier care s-a abținut la vot în două cazuri – toți au votat “Pentru”.

Administrația Locală din Medgidia este împărțită în consilieri din tot spectrul politic și o astfel de atitudine constructivă în favoarea unor proiecte benefice cetățenilor nu poate să fie decât de lăudat. Însuși primarul Valentin Vrabie a declarat că a fost suprins plăcut de modul civilizat în care consilierii aleși au lăsat la o parte ranchiunele și au înțeles că medgidienii au numai de câștigat dacă proiectele sunt studiate înainte de ședințe și apoi aprobate în forma finală, în plen.

După cele nouă minute de vot, consilierii au rămas pentru alte câteva minute, fie pentru a aduce mulțumiri Primăriei pentru felul în care s-au desfășurat “Zilele Pensionarului“, fie pentru idei de viitoare proiecte de hotărâri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*