VIDEO Primăria Cumpăna așteaptă finanțare de la Guvern pentru a muta sistemul de canalizare din zona malului surpat. Mariana Gâju: “Lucrările vor continua”

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Lucrările de consolidare a malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră din dreptul localității Cumpăna sunt în prezent suspendate. Potrivit Prefecturii Constanța, acestea nu pot continua până când Primăria Cumpăna relochează sistemul de canalizare din zonă pentru există pericolul ca apa colectată să afecteze malul. Primarul Mariana Gâju a declarat că a depus la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice solicitarea pentru finanțarea acestei lucrări.

“Am depus la București cerere către domnul ministru Cseke Attila. Mai sunt fonduri alocate pentru județul Constanța din sumele nerepartizate, sunt 5 astfel de județe la nivelul României. ACN (n.r. Adminstrația Canalelor Navigabile) lucrează la umplerea cu pâmânt în urma ridicării piloților și a zidului acela de sprijin, dar ACN susține că Primăria Cumpăna nu își ridică colectorul de pe teritoriul ACN, pentru că este al ACN, s-a desființat strada Dunării pentru că s-a considerat că aceea este drum de exploatare. (…) Soluția este de a merge și a amplasa rețeaua de canalizare de la cota de 180 de metri în sus pentru a nu pune în pericol teritoriul în care s-au efectuat lucrările.” a declarat Mariana Gâju.

Potrivit primarului, această lucrare de relocare presupune amplasarea altor pompe pentru preluarea apelor menajere, precum și montarea la intrarea în comună a unei alte stații de pompare, pe lângă cea existentă. Aceasta trebuie să fie de debit mai mare și să pompeze apa către cartierul Poarta 6 al Constanței unde se află stația de epurare pentru comuna Cumpăna. Mariana Gâju spune că expertiza Primăriei Cumpăna arată că nu există niciun pericolt pentru locuitorii din zonă și că nu se vor m ai face evacuări. De asemenea, primarul crede că lucrările de consolidare vor continua, în ciuda suspendării lor din prezent, și vor fi duse la bun sfârșit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*