Jandarmeria susține că nu i-a îndemnat pe protestatari să circule pe contrasens, pe A4

FOTO Jandarmeria Constanța

Jandarmeria susține că nu i-a îndemnat pe protestatari să circule pe contrasens, pe A4, așa cum susține aceștia.

Jandarmeria Română a reacționat după ce mai mulți protestatari care au rămas fără permis de conducere deoarece au circulat pe contrasens pe A4 au rămas fără permis de conducere, ei acuzând că jandarmii sunt cei care le-au spus să o ia pe acolo.

“În data 16.01.a.c., coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port. Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone.

Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9.

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staționeze în locul unde se aflau. Menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care faceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a  acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine” – Jandarmeria Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*