VIDEO Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, acuzat că a înjurat, jignit și agresat un polițist local

Mihai Lupu. FOTO Adrian Boioglu

Imagini uluitoare cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, au apărut în mediul online constănțean, imagini în care se vede cum acesta înjură, jignește și agresează un polițist local, care încerca să-l legitimeze.

Incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu doi ani, în dimineața zilei de 17 noiembrie 2021, când Mihai Lupu era adus acasă de un șofer, în zona peninsulară a orașului. La acea dată, accesul în zona respectivă era permis numai rezidenților, acesta fiind restricționat de bariere și având un agent de pază și un polițist local care verificau permisele de acces ale celor care voiau să intre în Peninsulă.

Astfel, în imaginile făcute publice de către Constanta INFO, se vede cum la bariera instalată lângă Lupoaică, în momentul în care șoferului care îl aducea acasă pe președintele CJ Constanța i-a fost solicitat permisul de acces, Mihai Lupu a început scandalul. Mai întâi, fără să coboare din autoturism, acesta a făcut presiuni asupra polițistului local cerând-i să fie lăsați să treacă, iar apoi a început să dea telefoane, anunțând că îl sună pe primarul Vergil Chițac, Direcția Generală a Poliției Locale Constanța fiind în subordinea directă a Primăriei.

Ulterior, au apărut întrebările „Bă, tu știi cine sunt eu?!”, amenințările „De mâine nu vei mai fi acolo”, „Săptămâna viitoare nu vei mai fi nimic, idiotule”, dar și jigniri, fiindu-i adresate polițistului local apelative precum prostule, idiotule sau cretinule. „Ești cel mai prost om pe care l-am văzut în viața ta”, a mai ținut să anunțe președintele CJ Constanța.

Polițistul îl anunță de câteva ori pe Mihai Lupu că este înregistrat audio și video și îi cere să fie civilizat, dar este complet ignorat. Mai mult chiar, președintele Consiliului Județean îl agresează pe agent, moment în care acesta solicită sprijinul colegilor prin stație.

Mihail Lupu nu a dorit să comenteze incidentul până la ora transmiterii acestei știri, dar Consiliul Județean a anunțat, printr-un comunicat, că invită presa, la ora 14.30, la o conferință susținută de președintele CJ Constanța în cadrul căreia acesta „va aduce lămuriri cu privire la informațiile și clipul apărut în mediul online”.

Întrebat despre acest incident, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a precizat:

„Concluzia mea este că poliția locală aplică legea. Bariera nu s-a deschis! Polițistul local și-a făcut datoria conform instrucțiunilor primite. Menționez că la momentul acela regulamentul prevedea o restricție de acces în zona peninsulară. Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente.”

Între timp, polițistul local implicat în incident a părăsit DGPL Constanța. Potrivit informațiilor prezentate de Primăria Constanța, plecarea nu ar avea legatură cu această situație el trecând, prin concurs, la o altă instituție a statului. De asemenea, se mai precizează și faptul că în aceast caz nu a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ultraj pentru că agentul nu ar fi considerat necesar să facă o plângere împotriva președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Asta e nivelul politicii din Constanta, Psd!? Ce asteptari sa ai De la un individ ca asta!!! Sa-I fie rusine, nu are Ce cauta in politica. Felicitari politistului local, nu a cedat In fata unui politruc care nu valoreaza nimic, e un zero barat.

  2. Un idiot ordinar acest Mihai Lupu fiind de la PNL . . aveam mare încredere de la acest partid dar m-am înselat . . sā-si mai spele imaginea ar trbui destituit imediat acest individ

  3. Un imputit ca toti ceilalti aflati la conducerea orasului. “Imi cer scuze, dar gardianul e de rahat , nu eu”. B chiar el e . Cum sa spui asa ceva ?Suntem toti prosti si credem ce spune el, nu ce se vede si aude in filmare? Asta e atitudinea lor, pentru ca sunt ei si noi, si asta nu se schimba prea curand.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bogdan Huțucă, despre incidentul în care a fost implicat Mihai Lupu: „Suntem conștienți că este o situație regretabilă” – CTnews
  2. VIDEO Reacția președintelui CJ Constanța la imaginile în care jignește un polițist local. Mihai Lupu: “Le cer scuze tuturor constănțenilor, nu asta este imaginea mea” – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*