VIDEO Polaris M Holding continuă amplasarea containerelor pentru deșeuri reciclabile în Constanța

Continuă acțiunea de amplasare a containerelor pentru deșeuri reciclabile în Constanța. FOTO Primăria Constanța
Continuă acțiunea de amplasare a containerelor pentru deșeuri reciclabile în Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța și Polaris M Holding continuă acțiunea de amplasare a containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile în municipiul Constanța. Aproximativ 300 de astfel de recipiente au fost deja amplasate la platformele din zonele Faleză Nord, Tomis 1, Tomis 2, Tomis 3, Tomis Nord și Casa de Cultură, iar în perioada următoare, alte 600 de containere vor ajunge și la celelalte puncte de colectare a deșeurilor din toate cartierele.

„Observăm că de la o zi la alta cantitățile de deșeuri reciclabile sunt tot mai mari. În ultima lună am depășit 120 de tone, ceea ce este un lucru foarte bun. Sperăm ca după ce le amplasăm pe toate să ajungem la 200 de tone lunar. Aceste recipiente galbene vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu și platforme modulare verzi, albastre și galbene, destinate materialelor reciclabile, instalate deja în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș. Facem un apel către cetățeni să colecteze selectiv în casă în primul rând, să curețe recipientele din plastic de lichidele care le-ar putea contamina și să le strivească înainte de a le depozita pentru a optimiza volumul acestor containere”, spune Dragoș Banaga, șeful Departamentului Colectare Selectivă, Sortare, Tratare și Valorificare Energetică din Polaris M Holding.

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

Primăria Municipiului Constanța recomandă în continuare locuitorilor orașului să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*