Aproape 30 de șoferi băuți, drogați sau fără permis, prinși, în ultimele ore, de polițiștii constănțeni

Etilotest - test alcoolemie. FOTO IPJ Constanța

Zeci de șoferi aflați la volan în stare de ebrietate, sub influența substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere, au fost prinși, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, de polițiștii constănțeni.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai formațiunilor rutiere din cadrul IPJ Constanța au organizat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 22.00 – 07.00, o acțiune pe linia disciplinării celor care conduc autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În urma activităților au fost controlate 893 de autovehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost constatate șapte infracțiuni, dintre care patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducere fără permis.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 20 iunie, în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Gării din Cernavodă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul în cauză avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Cobadin, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Topraisar în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Belșugului din comuna Băneasa, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis.

La data de 21 iunie, în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Cobadin în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe raza municipiului Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 04.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 – 2 Mai, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*